Henk en Harry πŸ .

Wij hebben al jaren goudvissen. Wij beginnen altijd met twee. Vaak gaat er een binnen enkele weken dood. Nummer twee gaat gelukkig een paar jaar mee. Je mag dan geen nieuwe bij de ene die over gebleven is bijzetten. Dat is dan namelijk zijn of haar terrein.

Au of Die was laatst overleden. Wij keken maar een leeg aquarium. In de herfstvakantie ging ik met mijn dochter op pad naar Zo en Zoo. Wat een k.t zaak blijft dit toch. Te bizar voor woorden. Wij keken naar de goudvissen. Er waren er niet veel. Prima. Ik loop naar de balie. Ik vraag netjes; wanneer komen er nieuwe goudvissen? Zegt de chagrijnige meneer; voorlopig niet. Het is nu niet het seizoen. Prima. Ik zei tegen mijn dochter; wil je kiezen uit wat ze wel hebben? Hooooo, zegt de chagrijnige meneer. Dit zijn vijver vissen. Ik keek hem verbaasd aan. Huh? Twee jaar geleden kocht ik ze nog bij jou voor een aquarium. (En ik dacht waarom verkoop je planten voor goudvissen in een aquarium? Durfde ik niet te zeggen hoor). Mijn dochter zei later in de auto; mam, die man was echt agressief. Heel bizar. Als een goudvis in een aquarium verboden is bij de wet, prima. Zeg dit op een normale manier tegen mij. Ik ben zo klaar met die zaak. Alleen maar gezeur. Wij hebben een konijn, kat, slang en vissen. Genoeg nodig voor onderhoud. Maar niet meer bij zo en zoo. Daar komt ook bij dat wij een dwerg konijn bij ze hebben gekocht. Een Vlaamse reus is er niks bij. Arm beest. Hok te klein. Een hamster in een rooster hok. Later hoorde ik dat ze door de tocht dood gaan. Serieus? Daarom gingen ze hier steeds dood. Waarom verkopen ze dan die hokken! Etc etc.

Maar ja. Ik vertelde dit in de familie app. Mijn vader wist te vertellen waar goudvissen voor in een aquarium te koop waren. Ok. Dus niet verboden? Wij daarheen. Henk en Harry hebben wij gekocht. Wij hebben weer gezelligheid op het aanrecht.

Ik zag een mooie zwarte rotsblok met gaten erin voor het aquarium. Eva kocht liever een fel gekleurde nemo met een roze tak. Hebben wij strakke witte vissen in plaats van die fel oranje gekleurde. Heb ik alsnog felle kleuren. Ik kreeg haar niet omgepraat. Dat vond ik stoer van haar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s