Als een huisdier ziek is of dood gaat πŸ˜­.

Wij hebben verschillende hamsters gehad. De eerste…. Sonic. Die werd echt heel oud. 2/5 jaar. Mijn dochter had al lang een kistje voor hem gemaakt mocht hij dood gaan. Hihi. Dat kistje heeft een half jaar op zijn kooi gelegen. Uiteindelijk ging lieve sonic, onze allereerste huisdier dood. Eva was verdrietig. Sonic werd op een bed van watten gelegd in zijn kistje. Daarop had Eva een tekst geschreven. Iets met ik hou van jou. Liefs opa, oma, Daan, Eva en mama. Sonic werd begraven bij mijn ouders in de tuin. Mijn vader maakte een houten kruis. En er staat een graflichtje. Af en toe gaat deze nog aan.

Daarna hadden wij in een korte tijd nare hamsters. Niet tam. Ze beten. Totdat wij voor een goudhamster gingen. Ik kreeg een extra grote kooi van iemand. Speciaal voor een goudhamster. Bolletje wol kwam daarin. Wat was dit een mooi en super lief beestje. Maar veel te snel ging deze dood. Daan en Eva gingen op een donderdag naar hun vader. Op de vrijdag dacht ik; ik hoor niks….. kijken. Bolletje wol lag dood in zijn huisje. Chips. Wat doe je dan? De kinderen komen niet voor dinsdag weer thuis. Dan zitten de maden er al in….. mijn zoon heeft niks met hamsters. Even overleggen. Wat zullen we doen Daan? Leg hem maar in de vriezer mam. Dan kan Eva hem woensdag begraven. Prima. Ondertussen een kussen besteld met de afbeelding van Bolletje Wol.

Daarna werd ons konijn Bob soort van ziek. Weer in het weekend dat de kinderen bij hun vader waren. Ikzelf had nachts gewerkt. Kwam thuis. Bob zat onder het bloed. Meteen de dierenarts gebeld. Wij konden komen. Bob zat helemaal onder de vlooien. Een foutje van de dierenarts toen Bob twee weken daarvoor bij ze was geweest voor nagels knippen. Bob kwam met korte nagels thuis maar met vlooien in huis. Zucht. Dus het viel mee. Ik zag een konijn onder het bloed en dacht die is er geweest. Ik had al op het internet gekeken. Het leek niet best. Gelukkig viel het mee.

En dan hoor je dat de stiefdochter van je ex haar hamster kwijt is geraakt. Het hok vergeten dicht te doen. Beestje ontsnapt. Ik heb dit als kind ook ooit mee gemaakt. Ik kan dat gevoel zo weer naar boven halen. Vreselijk. Ik probeerde haar nog moed in te praten. Ze was zo verdrietig. Wat kan je doen? Officieel hoef ik niks te doen. Maar ik vond het zo sneu. Samen met Eva heb ik toen een kussen met de afbeelding van de hamster van haar stiefzus besteld.

Kinderen en dieren. Zo belangrijk. Zij horen bij elkaar. Voor mijn gevoel ga ik goed om met de dood of ziekte van een huisdier. Een beetje jammer dat er vaak iets met onze huisdieren gebeurd als ze bij hun vader zijn. Maar dan nog. Ik overleg. Overdenk. Regel een begrafenis of een afbeelding op een kussen. Meer kan ik niet voor ze doen πŸ‘©β€πŸ‘§β€πŸ‘¦.

De foto is niet scherp. Maar op het kussen van de stiefzus van mijn dochter gelukkig wel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s