Bij de Lidl is de gember voor een prikkie te koop. Vroeger vond ik dit zooooo vies. Smaken veranderen. Nu zooooo lekker.
Voorheen maakte blokjes en deed deze in een glas. De smaak komt van de buitenkant van het stukje gember.
In een restaurant zie ik steeds vaker plakjes gember aan een stokje geregen. Wat een goed idee. Zo verbruik je minder gember en heb je toch meer smaak.
Ik weet nog niet uit ervaring of de smaak van de satΓ© prikker in het warme water vrij komt. Mocht dit zo zijn dan pak ik een gecoate sushi stokje om de plakjes gember aan te prikken. Komt helemaal goed.
In deze tijden van vele verkoudheden is gember een goede gezonde kruid. Ik kan geen plaatjes vinden van deze nieuwe hype. Erg gek. Dus zelf gemaakt. Voor mijn gevoel zit er meer smaak aan de thee als de gember in plakjes is gesneden dan in blokjes. Misschien omdat er meer oppervlak vrij ligt in het warme water.