Waarom ribbel chips?

Weet je het nog? Ooit schreef ik een stukje over waarom je beter ribbel chips kan eten als je van een dipsaus houd dan ‘gewone’ chips.

Als je je chipje wilt dippen dan blijft in ribbel chips meer saus hangen. Oftewel, mocht je zin hebben in een dip dan neem je ribbel chips. En ik zou zeggen; neem meteen een berg rauwkost mee.

Dipsaus is zo makkelijk te maken. Met yoghurt, kruiden etc etc. Ik weet van mijzelf dat wij vroeger (iets van voor de oorlog) soms een dipsaus mochten maken voor de chipjes. Toen bestond de ribbel chips nog niet eens hoor. Een paar keer per jaar mocht ik een Duyvis dipsaus maken voor een paar chipjes. Vooral dat laatste. Ik had meer saus dan chips. Oftewel mijn chipje had een mega berg aan saus. Heeeeeeerlijk.

Ik denk nu weleens. Geef ik mijn kinderen de tip mee van een Duyvis sausje voor hun chips? Maar tegenwoordig heb je zoveel soorten smaken chips. Heb je dan nog een dipper nodig? Want in een dipsaus zit mayonaise.

En toch lijkt het mij leuk/soort van ik ben dol op tradities/ dat ik mijn kinderen een dipsaus laat maken. Een bakje met Duyvis kruiden, mayonaise, water, roeren, even laten staan en smullen maar. Ik ben dol op tradities. Zal ik deze (ongezonde, maar oh zo lekkere) doorgeven?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s