Tandpasta voor de kinderen.

Die spa rood van hierboven was van mij. Met de hitte dronk ik een flesje leeg voor het slapen gaan. Daarna de tanden poetsen.

Ik sprak laatst iemand die veel verstand heeft van tanden. Ik vertelde haar over het gebit van mijn kinderen. Elektrisch poetsen. Twee keer per jaar naar de tandarts met fluoride gebitje erbij.

Zegt zij; er is een slechte tandpasta. Elmex. Daar zit een schuurmiddel in. Elke andere tandpasta met fluoride, al is die van de action, is beter ๐Ÿ˜ฑ. Neeeeee. Mijn kinderen poetsen hun tanden vanaf de geboorte met Elmex. Mijn zoon lichtelijk in paniek. Nogal gevoelig voor dit soort opmerkingen. Mag ik de Elmex weggooien mam? Dan pak ik wel die van jou. Prodent of wat dan ook, als er maar fluoride in zit.

Daar gaan we voor! Goed bezig jongen. Ik merk als ik de kinderen naar school gaan dat je makkelijker na het ontbijt poetst. Vast ritueel. Aankleden, eten, tanden poetsen, schoenen en jas aan en naar school. Maar in de vakantie hoeft er geen jas aan in de ochtend, is het ritueel toch anders. Toch loopt mijn zoon ergens in de ochtend na het ontbijt naar de keuken om zijn tanden te poetsen. Helemaal uit zichzelf. Knappert.

rectificatie. Zojuist gehoord dat Elmex prima is voor de tanden. Er zit alleen meer schuurmiddel in dan bij ander soorten tandpasta. Daardoor worden/blijven je tanden minder wit.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s