Lieve Eva ❀️.

Vandaag haalde ik jou iets eerder uit school. Het kon even niet anders. Normaal maak ik afspraken na schooltijd. Maar de woensdagmiddag zat zo vol bij de orthodontist dat wij helaas onder schooltijd konden gaan. Van de juf kregen wij huiswerk mee….. deze moeten wij nog gaan maken.

Eef, de mevrouw die bij jou de beugel ging verwijderen was zo ontzettend aardig en geduldig. Ik stond naast je. Jouw nagels duwden in mijn vel. Wat was je bang. Je hebt ook al zoveel moeten doorstaan. Een scheiding, een moeder met borstkanker, je scoliose/corset, allemaal onderzoeken in het Wilhelmina kinderziekenhuis en dan ook nog eens een beugel; de eerste van de klas. Dit alles in twee jaar tijd. De beugel waar je steeds meer aan ging wennen mocht vandaag eruit. Joepie? De spalk werd eerst gelegd. Dit ging prima. Maar toen moesten de slotjes van je tanden eraf. De laatste tand…. een loszittende tand. Bij elke beweging ging je tand heen en weer. Die ging bloeden. Je begon stilletjes te huilen. Heel stilletjes. Dikke tranen rolden over je wangen. Je mocht even pauze nemen. Wij knuffelden elkaar even en je ging weer netjes in de stoel liggen. Er kwam een andere mevrouw erbij. Een oud collega van mama. Ik vertelde kort over jou en je angsten voor de tandarts. De grote baas liep langs en zag jou zo enorm verdrietig. Ze kregen allemaal medelijden met jou. De baas zei; stop! Dit kan zo niet, volgende week gaan wij verder. Persoonlijk weet ik niet of dit de beste oplossing is. Maar we luisteren maar naar wat zij adviseren. Volgende week gaan wij weer. Nog een keer de laatste lijm resten van je tanden boren….. boren…… en dat laatste slotje verwijderen. Je bent dapper Eva! Je doet het goed. Zie dit niet als falen. Ik ben enorm trots op jou! Volgende week sta ik je weer bij. Wij gaan dit samen fixen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s