Hollandse pot!

Als ik nadenk wat ik lekker vind wat eten betreft; Indisch. En daarna komt piepers, jus, appelmoes, groente en een klein beetje vlees. Dit was ook mijn opvoeding. Prima. Toen ik getrouwd was probeerde ik dit door te voeren. Helaas. Een man en een zoon die hier niks mee hadden. Prima. Dan maar pasta’s. Die vonden vier personen lekker. Geregeld.

Nu is een persoon weg. Nog drie over. Twee daarvan lusten Hollandse pot. De grootste (en ja hoor, de dikste, zucht) is dol op piepers en jus. Nu blijkt dat nummer twee ook dol is op gekookte piepers en vooral aardappel puree! Yes! I’am happy. Broccoli wordt door alle gezinsleden op handen gedragen. Lekker makkelijk. Appelmoes, wie lust dit niet? Uhm, nummer drie in ons gezin lust dit niet. Nu heb ik peren appelmoes. Dit is ineens wel lekker. Toppie! En kip? Mam, je weet, ik haat vlees. Maar mama’s kip, in kleine blokjes, zonder botten, met lekkere kruiden zijn wel lekker. Nog lekkerder dan de kip nuggets van de Macdonalds. Yes! Mama heeft jaren haar best gedaan. Zij heeft feedback van het gezin tot haar genomen. Hier het beste uit gehaald. En nu hebben wij als gezin een gezond en lekker diner gecreΓ«erd.

Als ik vroeger thuiskwam en dan het avond eten rook. Wat een heerlijk moment was dat. Het verheugen op een berg Hollandse pot. Met geprakte piepers πŸ₯” en groente πŸ₯¦ een dam bouwen. Rondom. En in het gecreΓ«erde kuiltje een plas jus.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s