Een corset en mijn dochter ๐Ÿ‘ฉโ€๐Ÿ‘งโ€๐Ÿ‘ฆ.

Scoliose is steeds meer in het nieuws. Toen wij vroeguh naar de schoolarts gingen moesten wij voor meneer krom staan. Klinkt luguber. Maar daardoor kon hij wel zien of er een kromming in de rug gaande was. Oftewel een scoliose. Tegenwoordig doet/mag een arts deze test niet meer. Een tijdje geleden was nog in het nieuws dat hierdoor vele krommingen gemist werden. Op een gegeven moment is deze kromming dan ook te ver om nog met een brace/corset aan te pakken. En wat moet je dan? Een operatie…… als dit toch voorkomen kan worden. Ik zou de tip willen geven; laat je kind die in de groei is af en toe een keer voorover bukken. Kijk naar zijn of haar rug. Zitten de wervels in een lijn of zie je een s-vorm? Is dit laatste het geval? Ga dan naar je huisarts.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s