Melige appels 🍏🍎.

Ik kocht laatst twee zakken met mini appels. Lekker handzaam voor de kinderen en mijzelf. De smaak was prima, ergens in de verte dan. Er zat zo weinig sap in. Ze waren echt melig geworden. De schil was ook nog eens hard/dik.

Ik ben toen eens even op het internet gaan kijken wat je met een berg appels kan doen. Sap maken viel af aangezien er geen druppel in de appel zat. In dunne plakjes snijden en dan drogen in de oven was zeker een optie. Maar de kinderen waren bij hun vader en ik wist niet hoelang ik de gedroogde appel schijfjes krokant kon houden. Volgende idee; appelmoes.

De appels geschild. In stukjes gesneden. In een pan gelegd met wat water, vanille en kaneel. Lekker laten pruttelen. Het huis rook gewoon even naar herfst. Dit pretje af laten koelen. Ideaal om te gebruiken in een appeltaart, apfelstrudel of zelfgemaakte appelflappen; dit prutje met bladerdeeg.

Ik koos ervoor om de mixer te gebruiken. Zo maakte ik zelf gemaakte appelmoes. Als het straks echt winters weer is gaat deze uit de vriezer. Opwarmen en kaneel eroverheen. Smullen maar!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s